Vlees en vis

Honden zijn van nature vooral vleeseters. Dog Nutrition gebruikt in haar productie dan ook vlees en vis(meel) van consumptiekwaliteit voor een optimale benutting. Bron van eiwitten voor celopbouw (groei) en celvervanging (onderhoud).

Granen

De koolhydraten in Dog Nutrition zijn uitsluitend afkomstig uit volle granen (geëxtrudeerde mais, rijst).
Door deze te extruderen (ontsluiten) zijn ze eveneens optimaal verteerbaar en leveren ze de maximale hoeveelheid energie.

Omega 3 & 6

De vetten in Dog Nutrition bevatten een evenwichtige hoeveelheid meervoudig onverzadigde vetzuren uit o.a. vis en visolie. Deze bevorderen de gezondheid van hart- en bloedvaten.

Calcium

Dog Nutrition bevat een optimale calcium/fosfor verhouding voor sterke tanden en botten. Bovendien zorgt het voor het goed functioneren van de spieren, het geleiden van prikkels naar de zenuwen en is het betrokken bij de celgroei.

Hoogwaardig eiwit

Dog Nutrition bevat uitsluitend kwaliteitsvlees. Hierdoor heeft het eiwit een hoge biologische waarde. De ruime hoeveelheid vlees, vis en ei in Dog Nutrition zorgt voor alle noodzakelijke aminozuren in de juiste verhoudingen. Het voorkomt bovendien dat ongewenste ballaststoffen gegeven worden. Hierdoor correspondeert de eiwitsamenstelling van Dog Nutrition geheel met de voedingsbehoefte van uw hond en zijn de eiwitten optimaal verteerbaar.

Ingrediënten

Dog Nutrition bevat uitsluitend kwaliteitsingrediënten. Voor een exact overzicht van de ingrediënten, de gemiddelde analyse en de nutritionele toevoegingsmiddelen kunt u hier de informatie bekijken.

Kwaliteit

Honden zijn van nature vooral vleeseters. Maar vlees is duur en dus worden er in hondenbrokken vaak alternatieven voor vlees (=eiwitbron) gebruikt zoals gemalen veren, gemalen botten, sojaresten en gluten.

Als bron voor koolhydraten worden vaak graanresten gebruikt.

Dog Nutrition garandeert dat deze inferieure ingrediënten niet in haar producten worden verwerkt.

Wat niet

In Dog Nutrition komen de volgende ongezonde ingrediënten niet voor:

  • Geen gemalen veren
  • Geen gemalen botten
  • Geen afval van granen en andere plantaardige producten
  • Geen tarwe(gluten)
  • Geen kleurstoffen